W Piławie otwarta zostanie nowa restauracja. Inwestor inspirował się lekkim i sielskim klimatem Prowansji. Tak naprawdę będzie to bardziej kuchnia polska, tradycyjna oparta na lokalnych produktach z domieszką nowoczesnych kosmopolitycznych smaków.
Piława to jedna z mniejszych i najładniejszych miejscowości gminy. Jej doskonałe położenie sprawia, że mimo oddalenia od Zalewu Mietkowskiego może poszczycić się malowniczymi widokami na pola i górę Ślężę.
Łatwa dostępność z autostrady A4, spory ruch w kierunku największego na Dolnym Śląsku zbiornika napędza turystów w te strony coraz silniej. Zarówno dla nich, jak i mieszkańców będzie to wyśmienite miejsce do chwili relaksu.
W Dworze Piławskim trwają ostatnie przygotowania do otwarcia, które prawdopodobnie odbędzie się pod koniec września tego roku. Pełna kuchnia wyposażona jest w nowoczesny sprzęt służący do przygotowania świeżych posiłków. Przy wejściu znajduje się niewielkie bistro.
Sercem obiektu jest przestronna sala balowa dostosowana do wesel i zabaw tanecznych. Piętro stanowi otwarta na salę antresola, 4 pokoje gościnne (w tym jeden do zabaw dla dzieci) każdy z łazienką. Całość utrzymana jest w lekkim, jasnym i bardzo sielskim stylu.
Jeśli więc będziecie w okolicach Mietkowa jesienią, weźcie głęboki oddech, usiądźcie w Dworku i poczujcie się jak na prawdziwej wsi.