Grupa Oto:     Bolesławiec Brzeg Dzierzoniów Głogów Góra Śl. Jawor Jelenia Góra Kamienna Góra Kłodzko Legnica Lubań Lubin Lwówek Milicz Nowogrodziec Nysa Oława Oleśnica Paczków Polkowice
Środa Śl. Strzelin Świdnica Trzebnica Wałbrzych WielkaWyspa Wołów Wrocław Powiat Wrocławski Ząbkowice Śl. Zgorzelec Ziębice Złotoryja Nieruchomości Ogłoszenia Dobre Miejsca Dolny Śląsk

Mietków
Smaki Mietkowa

     autor:
Share on Facebook   Share on Google+   Tweet about this on Twitter   Share on LinkedIn  
Spędzając czas nad Zalewem Mietkowskim lub w okolicach Sobótki nierzadko mamy ochotę zatrzymać się w trasie i zjeść coś dobrego. Często pięknie wyglądające z zewnątrz karczmy, napotykane po drodze, nie kryją w sobie nic szczególnego. Szukając domowej, niedrogiej kuchni, gdzie pachnie pieczonym mięsem i cebulką warto odwiedzić Mietków.
Smaki Mietkowa

Smaki Mietkowa
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.Smaki Mietkowa
kliknij na zdjęcie, aby powiększyć.

Państwo Beata i Jarosław Gałka od 25 lat prowadzą Bar Myśliwski. Niewielki lokal zlokalizowany w samym centrum Mietkowa, cieszy się dużą popularnością i sympatią nie tylko wśród miejscowych. Tajemnicą rodzinnego biznesu są tradycyjne przepisy kuchni polskiej oraz sprawdzeni dostawcy produktów.

Prawdziwe, swojskie pierogi, flaki, kotlety schabowe i piersi kurczaka, bigos myśliwski, kurczak z rożna to stałe pozycje w menu. Każda potrawa jest przygotowywana na miejscu, a właściciele gwarantują świeżość i  domowy smak. Słynne pierogi wyrabiane są z domowego ciasta z dodatkiem farszów własnej produkcji. Jeśli zamawiamy surówki lub zupę możemy mieć pewność, że została ona przygotowana własnoręcznie z sezonowych warzyw.

Od niedawna w Barze Myśliwskim można zamówić mocną, brazylijską kawę z ekspresu ze świeżo mielonych ziaren. Wieczorem gość lokalu może napić się piwa lanego oraz obejrzeć na żywo mecz lub galę bokserską.

Bar posiada również ofertę swojskich fast foodów: „hamburgery” drobiowe lub wieprzowe przygotowywane są z własnoręcznie mielonego i grillowanego mięsa oraz podawane z olbrzymią ilością warzyw. Państwo Gałka posiadają dla obiektu pełny certyfikat HACCP, obsługują imprezy okolicznościowe oraz przygotowują catering.

Szef kuchni zdradza, że ostatnio największym wzięciem na imprezach cieszy się pieczony w całości indyk z gołąbkami oraz szaszłykami z owoców. Takie 8 kg drobiu nie tylko cieszy podniebienie, ale również prezentuje się i pachnie bajecznie.

Jeśli więc lubisz tradycyjne polskie dania w niewygórowanej cenie, zapraszamy na obiad do Mietkowa.

Więcej informacji znajdziesz w gazecie powiatu wrocławskiego
Express Wrocławski


Agnieszka Wesołowska



o © 2007 - 2024 Otomedia sp. z o.o.
Redakcja  |   Reklama  |   Otomedia.pl
Dzisiaj
Piątek 19 kwietnia 2024
Imieniny
Alfa, Leonii, Tytusa

tel. 660 725 808
tel. 512 745 851
reklama@otomedia.pl