Wśród wielu stoisk z potrawami znalazł się sobótkowy akcent. Panie ze Stowarzyszenia Górali Czadecki Strzegomianki przygotowały około 800 porcji do degustacji. Na tym stoisku zwiedzający mogli spróbować takich dań jak biała kiełbasa w piwie, cynamonki czy też kołacz drożdżowy.
Prezentacja gmin Ślężańskich podczas Czterech pór roku na Dolnym Śląsku. Fot. WFP
Aby spróbować tych wszystkich pyszności zwiedzający musieli nabyć specjalne bony. Dochód z ich sprzedaży został przeznaczony na stypendia dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych.
Fot. WFP
Tydzień później, czyli w ten weekend, odwiedzający Galerię Dominikańską mogli się zapoznać z ofertą turystyczną gmin ślężańskich. Prezentację przygotowała Lokalna Grupa Działania- Ślężanie. „ Cztery pory roku na Dolnym Śląsku” jest imprezą organizowaną cyklicznie przez Dolnośląską Organizację Turystyczną, której członkiem jest Stowarzyszenie Gmin Ślężańskich.
Ślężańskie pamiątki. Fot. WFP